Recepty

Zeleninový salát

 Zeleninový salát

Suroviny

  • polníček 200 g
  • rukola 200 g
  • 3 x  vejce = 1 x Vejce ve formě
  • cherry rajčata
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

 

 Postup

  • Uvaříme Vejce ve formě dle návodu
  • Ve vodě opláchneme polníček a rukolu, kterou načechraně položíme na talíř
  • Poklademe rajčata a nakrájená Vejce ve formě
  • Osolíme a opepříme
  • Následně pokapeme dle chuti olivovým olejem

 

Kanapky_1

Jednohubky

Suroviny

  • 3 x  vejce = 1 x Vejce ve formě
  • olej
  • pórek
  • toustový chléb
  • pepř 
  • sůl
  • oblíbenou pomazánku (například česnekovou)

 

 Postup

  • Uvaříme Vejce ve formě dle návodu
  • Pomocí formičky vykrájíme z toustového chleba srdíčka
  • Namažeme pečivo oblíbenou pomazánkou (doporučujeme například česnekovou)
  • Poklademe vejce
  • Dozdobíme například pórkovými hoblinkami, solí a pepřem

 

steak_1

  Vepřová krkovice s fazolkami na medu a pečenými brambory

Suroviny

  • Vepřová krkovice 500 g
  • fazolky 250 g
  • brambory 200 g
  • bylinkové máslo Ve formě
  • řepkový olej
  • máslo
  • med
  • sojová omáčka
  • česnek
  • sůl
  • pepř

 

 Postup

  • Předem rozměklé máslo smícháme s bylinkami, česnekem a solí. Lžičkou vložíme do formičky. Necháme odležet v lednici
  • Krkovičky si omyjeme a potřeme olejem
  • Na předem rozpálené pánvičce zprudka opečeme z obou stran, aby se nám maso zatáhlo (cca 3 min). Necháme odležet
  • Umyté, potřené olejem a nakrájené brambory na kolečka dáme péct na 200°C do trouby cca na 25 min
  • Brambory otočíme. Maso posolíme, opepříme a na posledních 10 min je přiložíme k bramborám a překryjeme alobalem.
  • Na šťávě z masa orestujeme fazolky na másle a ochutíme sojovou omáčkou, medem a pepřem
  • Pak už jen naaranžovat.

 

Bramborový salát

 Bramborový salát

Suroviny

  • 2 kg salátových brambor
  • 5 ks sterilované okurky
  • 2 ks sterilované červené papriky
  • 2 ks červené cibule
  • 1 konzerva sterilovaného hrášku
  • 4 ks mrkve
  • 1 ks celeru
  • 6 x  vejce = 2 x Vejce ve formě
  • 1 ks petržele
  • 250 ml majonézy
  • 250 g bílého jogurtu
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • hořčice
  • olej

 

 Postup

  • Sterilovanou okurku, sterilovanou papriku, uvařenou mrkev, uvařený celer a petržel nakrájíme na kostičky
  • Na sítku si pomocí horké vody spaříme nakrájenou cibulku (nebude v salátu tak výrazná a nebude nadýmat)
  • Den dopředu uvařené a oloupané brambory nakrájíme pomocí kráječe na brambory do mísy k již nakrájené zelenině
  • Nyní je na čase srdíčko. Ve formičce uvařené Vejce ve formě, která nemusíme loupat, nakrájíme pomocí kráječe na brambory do společné mísy
  • Přidáme hrášek
  • Přelijeme olejem, nebo lákem ze sterilované papriky
  • Předem připravenou zálivku z majonézy, hořčice, jogurtu, soli a pepře, přelijeme do mísy se salátem a promícháme

salát necháme v chladu odpočinout 

 

sekana2_logo

Masová roláda s žampiónovou nádivkou a bramborovým pyré

Suroviny

  • vepřová kýty 600 g
  • 6 x vejce = 2 x Vejce ve formě
  • žampiony 150 g
  • petržel
  • toustový chléb
  • 2 ks cibule
  • hořčice
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • pivo

 

 Postup

  • Uvaříme Vejce ve formě dle návodu
  • Z o restovaných žampiónů, petržele, osmažené cibulky, toustového chleba a piva připravíme nádivku, kterou dále dochutíme pepřem a solí
  • Nádivku necháme odpočnout na hodinu v lednici
  • Namažeme vepřovou kýtu hořčicí a rovnoměrně na ní rozprostřeme odpočnutou nádivku 
  • Do prostředka masa položíme 2 x Vejce ve formě 
  • Roládu za rolujeme a svážeme provázkem. Kraje rolády zajistíme párátkem.
  • Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C pod alobalem cca 50 min. Na posledních 20 min odděláme alobal a necháme vytvořit kůrku. Roládu podléváme zbytkem piva.
  • Jako příloha je ideální bramborové pyré 

 

kuskus_1

Zeleninový kuskus

Suroviny

  • kuřecí skelet na vývar 2 ks
  • červená paprika 1 ks
  • zelená paprika 1 ks
  • cherry rajčata
  • mrkev 3 ks
  • bílá cibule 1 ks
  • kuskus 250 g
  • máslo
  • bylinky
  • česnek 
  •  sůl
  • na ozdobení bazalka

 

 Postup

  • Dáme si vařit skelety na vývar
  • Na osmažené cibulce orestujeme zeleninu
  • Předem rozměklé máslo smícháme s bylinkami, česnekem a solí. Lžičkou vložíme do formičky. Necháme odležet v lednici
  • Potřebné množství kuskusu dle návodu zalijeme vývarem, zjemníme máslem a osolíme
  • Poté servírujeme a dozdobíme bazalkou a máslem
  • Lze doplnit zbytky masa ze skeletů

 

Kanapky

 Vaječné kanapky

Bylinkové máslo

 Bylinkové máslo